William Griffin Community Recreational Centre

Location:
600 West Queens Road North Vancouver, BC 

Completion Date:

Construction is underway on the new William Griffin Community Recreation Centre in North Vancouver.  The facility will feature an aquatics space consisting of a 25 metre-long swimming pool, leisure and spa pools, as well as sauna and steam rooms; a full-size gymnasium, squash courts, weight room, fitness and activity studios; program spaces for seniors, youth and preschool, and new North Vancouver Recreation and Culture Commission Offices.  The electrical installation will follow the energy efficiency guidelines of ASHRAE 90.1, and include all LED lighting, and a low voltage lighting control system with occupancy and daylight sensors.  The project will also include new washrooms for the existing William Griffin Artificial Turf Field. 

Our Clients:

Vancouver Aquarium

Vancouver Aquarium

This project is the first aquarium in North America to achieve LEED Gold certification and one of the first certified completed projects in BC. Status is very proud of the achievements of its crew on this project.

Lions Gate Hospital

Lions Gate Hospital

Among the various projects the Status team has completed at LGH are the Jim Pattison Emergency Department and Dishwasher Renovation, and the Ultrasound Chiller Upgrade.

Queen Elizabeth Theatre

Queen Elizabeth Theatre

Within a space of three weeks we scaled up our crew of Journeymen and Apprentice Electricians who worked around the clock. The renovation itself involved a complete interior make-over including everything from fire alarms to lighting.

Price Smart Foods

PriceSmart Foods - Abbotsford

Status provided all the electrical services on this project to transform the Clearbrook Save-On-Foods into a PriceSmart store.

Vancouver Community College

Vancouver Community College

Status Electrical is proud to have provided the electrical work on this project.

Extra Storage Now!

Extra Storage Now!

Status Electrical completed all electrical work necessary for the conversion of a warehouse into a two floor self-storage facility, residential and office space.